ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ
Τίποτα δεν κινείται πάνω σε τούτη τη γη χωρίς να τρέξει αίμα.
Κι εσύ, αγαπημένε μου αρχάριε, θα κοπείς αλλά θα μάθεις.
Κάθε κουζίνα που σέβεται τον εαυτό της, λοιπόν, οφείλει να διαθέτει τα βασικά μαχαίρια:

2) το μαχαίρι γενικής χρήσης κάνει όττι ακριβώς και αυτό του σεφ, απλώς λόγω μικρότερου μεγέθους και βάρους έιναι πιο έυχρηστο, ιδίως όταν κάποιος ξεκινά να μαγειρεύει.Καθαρίζει λεία λαχανικά, τεμαχίζει σχεδόν τα πάντα και είναι το βασικό βοήθημα της κουζίνας, αν κάποιος δεν μπορέι να χειριστέι το μαχαίρι του σεφ. Μοιάζει κάπως έτσι και οι τιμές του ξεκινάνε από 5 με 6 ευρώ.

Για να δουλεψουν όλα αυτά τα μαχαίρια σωστά, εκτός του ότι πρέπει να προσέξουμε πολύ τις λαβές τους, πρέπει ακόμα να τους προσφέρουμε το σωστό περιβάλλον δουλειάς. Οι πάγκοι κοπής, ξύλινοι ή πλαστικοί τους οποίους και προτιμάμε γαιτί απολυμαίνονται ευκολότερα, είναι απαραίτητοι για να μπορέσουμε να κόψουμε ευκολότερα και ανώδυνα. Πολλές φορές έχουν ποδαράκια από καουτσούκ για να γλιστράνε και να μας κάνουν την ζωή πιο εύκολη.
![]() |
Πάγκος κοπής κουζίνας από τη Progressive International |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου